koučink a výživové poradenství

Profil

Učení považuji za celoživotní proces, protože okolo nás i v nás samotných je toho tolik nového, co se můžeme každý den dozvědět.

 

Moje cesta ke koučinku

Vystudovala jsem sociální dějiny, které se mimo jiné zaměřují na hledání vnitřních motivací člověka a jeho chování vůči sobě i svému okolí a opačně. A právě lidská psychika mě odjakživa fascinovala, ať už to bylo na stránkách literárních příběhů, odborné literatury nebo při běžném setkávání. Od svých 17 let pracuji s lidmi a pro lidi.

 

Jako průvodce na zámku jsem se za dosavadních 11 let naučila, jak pracovat s variabilními skupinami i jedinci. Během studií při letních brigádách v restauracích jsem se učila komunikovat, sdílet i se dál učit. Jako asistentka manažera jsem se učila pracovat s lidmi a jejich časem za účelem zvýšení efektivity.

V posledních několika letech jsem sama aktivně pracovala na svém osobním rozvoji. Prošla jsem mimo jiné kurzem Zdeňky Jordánové „Poznej svůj cíl“, kde jsem se naučila pracovat se souvislostmi, jež nás provázejí na každém kroku – v zaměstnání, při studiu, partnerských vztazích i setkávání s přáteli. Plně souhlasím s jedním z univerzálních zákonů, že žijeme tady a teď a podle toho bychom se měli také chovat. Odtud pak byl jen malý krok právě ke koučinku, který považuji za způsob, jak se tady a teď naučit o sobě něco nového a v plné síle to zařadit do našeho každodenního fungování.  

Můj zájem o lidi mě dovedl právě ke koučinku jako metodě, jak efektivně a zároveň strukturovaně pomoci lidem k jejich dalšímu rozvoji.

 

Moje cesta k výživovému poradenství

Již od dětství jsem trpěla nadváhou. Dokonce jsem si musela protrpět tehdy tolik populární ozdravovanou. Velmi často jsem slýchávala, že se špatně stravuji a málo pohybuji. Ano, nacházela se v tom část pravdy, ta druhá, a jak se ukázalo zásadnější, byla ve špatné diagnóze. Teprve ve 23 letech jsem byla diagnostikována s genetickou poruchou nazvanou Polycystická ovária (PCO syndrom). S tímto syndromem se pojí metabolická a hormonální nerovnováha organismu doplněná také o formu inzulínové resistence (podobné tomu, co se děje při cukrovce), proto je s touto diagnózou běžná nadváha. V roce 2009 jsem začala chodit pravidelně do posilovny pod vedením trenérky Evy Havelkové, která mě ve vhodné době přesvědčila také o zapojení jídelníčku jako podporu cvičení. A jak čas plynul, úprava a přeměna jídel na jejich zdravější variantu mě začala bavit jako doplněk k vaření, které bylo mým koníčkem už mnohem déle. Následně jsem se rozhodla absolvovat akreditované rekvalifikační studium na výživového poradce u společnosti MAHRA, s.r.o.

 

Vše, co jsem se za posledních několik let a hlavně posledních měsíců dozvěděla o fungování těla z pohledu výživy, mě nadchlo pro možnost pomoci sobě i dalším lidem.